Marie-France Lalancette

Nutritionist

Author of a book entitled Alimentation et inflammation : conseils et parcours d’une nutritionniste arthritique (Nutrition and inflammation: tips from a nutritionist living with arthritis and her journey), published by Éditions Le Dauphin Blanc, Marie-France Lalancette managed to overcome inflammation through a gradual adaptive approach that changed her lifestyle and her eating habits. She has been a nutritionist for more than 20 years and she’s been particularly interested in studying the link between nutrition and inflammation since she was diagnosed with arthritis in 2011.

Speaker's seminars

Session 1

9:15 - 10:15

Session 2

11:00 - 12:00

Noon

12:30 - 1:30

Session 4

2:00 - 3:00

Session 5

3:30 - 4:30

Le point sur l’alimentation et l’inflammation

Dans cette présentation, Marie-France Lalancette, nutritionniste, vulgarise le rôle des aliments en ce qui a trait à l’inflammation et vous accompagne dans l’amélioration d’habitudes alimentaires favorables à la réduction de la douleur. Elle fait le point sur diverses tendances actuelles en alimentation et remet les pendules à l’heure quant aux divers régimes populaires auprès des personnes souffrant d’arthrite. Elle propose une démarche globale flexible basée sur le respect de ses propres préférences et tolérances alimentaires.

(This conference is presented in French)

   Montréal     Chicoutimi, Lévis, Rimouski, Rouyn-Noranda, Sept-Îles, Sherbrooke, Îles de la Madeleine

   Webcast

Seminar presented by